20 Temmuz 2017 Perşembe

Kolay İrmik Helvası

8 Kişilik
Şerbeti için
2 Su bardağı süt
2 Su bardağı toz şeker


Malzemeler
4 Yemek kaş. Tereyağ
2 Su bar. irmik
4 Yemek kaş. fıstık

Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker eriyene dek karıştırarak hazır olduğunda ateşten alıyoruz. Teflon tavada tereyağ ile fıstıkları renk değiştirinceye kadar kavurup, irmiği ekliyoruz karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.. İrmikte kavrulduğunda  şerbeti ekleyerek karıştırıyoruz ve şerbet iyice çektiğinde kapağını kapatıp dinlendiriyoruz... Hafif ılıkken servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :)


Ekşili Yaprak Sarma




Yarım kilo asma yaprağı
İç harcı için
1 Büyük kase pirinç
2 Ad. kuru soğan
2 Diş sarımsak
1 Ad. domates
1 tutam maydanoz
1 Yem. kaş. domates salçası
Yarım yem. kaş. biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
Pul biber, karabiber
1 Tatlı kaş. sumak
1 Yem.kaş. nar ekşisi
Zeytinyağı


Üzeri için
1 Ad. limon
1 Yem. kaş. nar ekşisi
1 tatlı kaş. tuz
1 Çay bar. zeytinyağı
Su

Yapılışı
Yapraklarımız tuzda basılmış ise öncelikle tuzundan arındırıyoruz. Pirinçleri yıkayalım. Domates kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim. Maydanozu incecik kıyalım. Tencereye yıkanmış pirinçleri alıp  üzerine sebzeleri ekliyoruz. Salça baharat yağıda ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Sarmaları dizeceğimiz tencereyi yağlayarak dibine bir yaprak seriyoruz.. Sardığımız dolm
alarımızı diziyoruz.. Sarma işi tamamlandığında üzerine limon dilimleyerek ben hafifte nar ekşisi gezdiriyorum ki bu bol ekşili sevenler için.. Sarmaların üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.. Afiyet olsun. :)

22 Haziran 2017 Perşembe

Mor Reyhan Şerbeti

Malzemeler
4 demet mor reyhan
2 ad. çubuk tarçın 
1 tatlı kaş. limon tozu
1 tatlı kaş. karanfil
5 yemek kaş toz şeker

Yapılışı
4 lt. kaynamakta olan suya tüm malzemelerimizi ekliyoruz... 20 dakika kadar kaynamaya bırakıp ateşten alıyor ve soğumaya bırakıyoruz.. İşte bu kadar. :) ( Eğer karışık aromalı tatlardan hoşlanıyor iseniz içine bir iki dal fesleğende ilave edebilirsiniz.) Afiyet olsun..

6 Haziran 2017 Salı

Renkli Patates Topları

Malzemeler
2 Büyük boy patates
Arzu edilen miktarda rendelenmiş kaşar
1 Yemek kaş. tereyağ
Limon Tuz

Hazırlanışı
Patatesleri haşlıyoruz.. Haşlanmış patatesleri püre haline getiriyoruz ve içine rendelenmiş kaşarı, 1 adet limon suyu, tuz ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.. Soğumasını bekledikten sonra arzuya göre maydanoz, dereotu, çörek otu, kırmızı pul biber, havuç ya da kırmızı lahanaya buluyoruz.. Afiyet olsun...:)

Girit Usulü Zeytinli Meze

      Malzemeler
1 Su bardağı kırma yeşil zeytin
200 Gr. İzmir tulum
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz
Defne Yaprağı
Bir tutam zencefil
1 çay kaş. yeni bahar
1 çay kaş. kekik
Bir tutam tarçın
Bir diş ezilmiş sarımsak
Halis muhlis zeytinyağı

 Yapılışı
Zeytinin çekirdeklerini  temizliyoruz. Tulum peynirimizi küp küp doğruyoruz. Orta boy bir kasede tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz.. Harmanlanan karışım servise hazır.. ( Servisten önce 1 gün beklemenizi tavsiye ediyorum ki böylece baharatlar iyice nüfuz etmiş oluyor, ortaya çıkan tat parmak ısırtacak kadar leziz.. Deneyenlere afiyet olsun. :)

5 Haziran 2017 Pazartesi

Bodur tavuk her dem piliçtir:)


Kısa Boylu Olanın Avantajları


Genç gösteririz. 30 dan sonra bulunmayacak bir nimet bu:)
Aşırı sevimli olduğumuz için istediklerimizi kolayca yaptırabiliriz.
Perde asmak, ampul takmak asla bizim işimiz değil:)
Konserde, kalabalıkta kolayca aradan sıvışıp yer kapabiliriz.
Tekli koltukta olsa, uyumak bizim için sorun değil, her yere sığabiliriz..
Kıyafet sorunu yaşamayız, çocuk reyonundan bile giyinebiliriz..
Saklambaç oynarken en iyi yerleri biz biliriz...
Sevgilimizin koltuk altına rahatlıkla sığabiliriz.
İstediğimiz boy topuklu ayakkabı giyebiliriz..
Ve biriyle karşılaştığımızda öpmek için hep onlar eğilir, biz kimseye eğilmeyiz.:)



4 Haziran 2017 Pazar

American Cookies


Malzemeler;
150 Gr. Tereyağ
1 Ad. Yumurtanın sarısı
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
2 Yem. kaş. kakao
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un

Yapılışı;
Oda ısısında ki tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayla iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Daha sonra her iki karışımı harmanlıyoruz, güzelce yoğurup hoş dokulu bir hamur elde ediyoruz..  (Dilerseniz damla çikolata ilave edebilirsiniz, ben drajelerle süslemeyi tercih ettim.) El de ettiğimiz hamuru merdane yardımıyla biraz açıp kalıplarla istediğimiz şekli veriyoruz... Kurabiyelerimiz pişmeye hazır:) Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede pişiriyoruz..  Deneyenlere afiyet olsun. :) 

3 Haziran 2017 Cumartesi

Kakao Karışımlı Kek


Malzemeler;
3 Adet Yumurta
1.5 Su bardağı Toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
2 yem. kaş. kakao- 1 yem. kaş. süt

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.. Karışımın içine sıvı yağı, sütü ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpıyoruz..  içine unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ekliyoruz..  Hazırladığımız karışımı ikiye ayırıyoruz ve yarısına kakao ve 1 ye. kaş. sütü ilave edip karıştırıyoruz.yağladığımız kalıba her iki karışımı da boşaltıp çatalla şekil veriyoruz..Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda pişiriyoruz..   ( Her iki karışımında eşit olmasına dikkat edelim ki kakaolu karışım dibe çökmesin.) afiyet olsun:)


Limonlu Kek


Malzemeler
3 Ad. Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2.5 Su Bardağı Un
1 Ad. Limon

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kabımıza süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Kek hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış fırınımızda 170 derecede pişiriyoruz... 

Glazür Sosu;
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu
Yarım limon rendesi
1 Çay kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı su                   Afiyet olsun:)

28 Mayıs 2017 Pazar

Bahar Bahçem

Çiçekleri sevmeyen insan yoktur herhalde, ben sevmiyor tapıyorum san ki.. Balkonumda 80 ad. saksım var. Her  çeşit çiçek, yine de her gördüğüm çiçekli balkon da gözüm kalır.. En sevdiklerim arasında sakız sardunyalar var elbet, sardunyanın yaprağının kokusuna bayılıyorum mesela, sonrasın da begonvil ama ne yazık ki yetiştirme konusunda bir türlü başarılı olamadım.. Ben egeliyim, Babaannemin evinin üç cephesi de boydan boya begonvil kaplı idi.. Aşırı güneş isteyen bir çiçek, İstanbul'da sanırım sadece Adalar'da verimli olabiliyor.. Sonrasında sarılıcı çiçekleri çok seviyorum hele kokulu olanlar, yasemin, hanımeli ben bu iki çiçeğe şiir yazarım, şarkılar yazar, klip çekerim...

Çiçekli bir salıncağım olsun  elbet:)

Bu gördüğünüz Lahana çiçeğiymiş, ben de bu sene keşfettim. Lahana, lahana olalı hiç böyle güzel görünmemişti gözüme:)


Begonvilim, çocukluğum, en güzel çiçeğim.

Bu gördüğünüz yeşil sarkıtın adı sarı çiçekmiş. Her sene kuşlara yuva oluyor bu güzellik:)


 Bu ikisi semtimizin en güzel çiçek tezgahlarından, üstteki Fahriye ablamın, Altta ki Süleyman amcam ve Gülbeyaz ablamın, ne güzel insanlar bir bilseniz.. Çiçek satan insan, çiçek seven kötü olur mu hiç?



Ve.. yine ben. İpin sağlamlığını kontrol ediyorum sanırım.. Sevgiler:)


Yedi Göller


Sonbaharın o eşsiz renklerinin tadını ancak burada çıkarırız diyerek çıktık yolculuğumuza, Yedi göllere yaklaştığımızda yol hem bol virajlı hem de daralıyor.. Arabayı ben sürmediğim için benim açımdan gayet keyifli bir yolculuktu.. Zaten gidenler de varış noktasına vardığında bu zorlu yolcuğa değdiğini düşüneceklerdir tahminimce.. O eşsiz göl manzaraları, yaptığınız yürüyüşler, semaverde içilen sıcacık çayınız daha ne istenir ki..




Buraya bir de Eylül gibi gelip görmek istiyorum bu seferde yeşilin her tonuna şahit olmak için:)





Gözlerimden öptü,
Ellerimden öptü, ellerimden.
Avuç içlerimden öptü.
Unutabilir misin şimdi?
Ben ölsem unutamam.

Bu güzel kareyi de bir dörtlükle taçlandırayım istedim :)

Magnolıa Puding

Newyork ta ki ''Magnolia Bakery'nin ''Meşhur Muzlu pudinginin sanırım en kolay tarifini yaptım.. Siz de bu hafif tatlıyı ansızın gelen misafir ya da akşam sofralarınız için yapabilirsiniz..
Malzemeler;
1 Paket Cici bebe
1 vanilyalı Puding
1 Kutu Krema
1lt. Süt
 Muz

Yapılışı;
Vanilyalı pudingi pişiriyoruz. Puding soğuduğunda kremayı ilave ederek çırpıyoruz.Cici bebeleri rondodan geçiriyoruz.İkram edeceğiniz kabın en altına biraz cici bebe üzerine elde ettiğimiz puding/krema karışımı , üzerine dilimlediğimiz muzları diziyoruz. ( Dilerseniz meyveleri çeşitlendirebilirsiniz.) Muzların üzerine tekrak puding/krema karışımından koyuyoruz en üstüne cici bebelerden serpiştiriyoruz.. Tatlımız hazır.. Süsleme ve sunum sizin tercihinize kaldı.. Afiyet olsun..

Şahin Deresi Kanyonu (Altınoluk)

Kaz dağları Milli parkı içinde bulunan Şahin deresi kanyonu gezip gördüğüm yerler içinde favorilerim arasında diyebilirim.. Buraya gelecekseniz sabah saatlerinde gelmenizi tavsiye ederim, çünkü kanyon geziniz sonrasında piknik yapmayı düşünüyorsanız iğne atacak yer bulamayabilirsiniz..




Etrafınız yüksek kayalıklarla çevrili yaklaşık 26 km uzunluğuna bir kanyon.. Onca taş yığının arasında Muhteşem çam ve kekik kokuları ciğerlerinizi doldururken kuşlar en güzel melodileriyle eşlik ediyor yolculuğunuza...Ağaçlarda oynaşan sincaplar,  sizi de çekiyor bu dünya'ya..
Etrafta gayet donanımlı gezen turistler gördüm.. Dizlikler. bileklikler, kocaman sırt  çantalarıyla nasıl gezdiklerine anlam veremediğim doğrudur .. benim bir kayadan diğerine geçişim bile 10 dakikamı almıştır..
 Kanyonu gezerken en önemli sorunumuz ayakkabı seçimi oldu... Ayağımdakiler keten ayakkabılar ve artık yoklar:) Kanyon sık kayalıklı olmasına rağmen yer yer dizlerinize kadar olan suların içinden geçmeniz gerekiyor.. Hala nasıl bir ayakkabı seçeceğime karar vermiş değilim, bu tarz bir ayakkabı olmayacağı kesin.. Suya dayanaklı olmadığı için paramparça oluyorlar..
Spor ayakkabı seçimi  kayalıklar için iyi fikir gibi gözükse de, kimse suya girmek istemez dimi!  En iyisi iki ayakkabı alıp gitmek.... Keyfiniz bol olsun. :)

Ponponlar aşka geldi:)

Ponpon yapımı kolay olmasına rağmen, uğraştırıcı maalesef.. Ama canlı renklerin cümbüşünü çok sevdiğimden bu zahmete değer buldum her birini :)
Yastıklarınızı rengarenk ponponlarla süsleyerek renkli bir köşe yaratabilirsiniz..
Bu puf zaten elimde vardı tek iş onu ponponlarla kaplamak oldu.
Bu da ponçik kedimiz tombişin üzerinde keyifli anlar yaşayacağı, arta kalan ponponlardan yaptığım pofidik paspas:)


Çiğ Börek

Malzemeler;
1 Yumurta
1 tatlı kaşığı sirke ( hamurun kabarması için)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Kase yoğurt
1 Kabartma tozu
Tuz
Un (Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz)


Yapılışı:
Tüm malzemeleri güzelce yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra küçük toplara bölüp sırayla açıyoruz.. Hazırladığımız patatesli iç harçtan koyarak tavada kızartıyoruz... Çiğ börek aslında kıymalı yapılıyor, ama ramazan ayında olduğumuz için sahurda daha hafif olması için patatesli ya da peynirli yaparsanız, sindirim zorluğu çekmezsiniz. :) Tercih sizin..

Bu da her biri kalpli olan çiğ böreklerime yakışan şirin mi şirin kalp patatesim:) Deneyenlere afiyet olsun.

27 Mayıs 2017 Cumartesi

Boynumda elmas yerine, masamda çiçek olsun isterim.

Dünyada ki en mutlu kişi ben olacağım.
Güneş altında!
Yüzlerce çiçeğe dokunacağım.
Bir tanesi bile kopartmayacağım.




Çilekli Limonata

Limonu elime alıp elma gibi yemeyi çok seviyorum.. Limonlu dondurma, Limonlu kek, Limon limon limon... Kısacası limon favorim, Çilekte en sevdiğim yaz meyvesi, hal böyleyken en sevdiğim içecekte Çilekli limonata olmalı dimi :) Yaz akşamları için çok fresh bir içecek.. deneyenlere afiyet olsun. :)


Malzemeler

4 Su bardağı yıkanmış, dilimlenmiş çilek
2 Büyük boy limon (Kabuğuyla birlikte rendelenmiş)
4 Su bardağı soğuk su
Buz

Yapılışı

Tüm malzemenizi büyük boy blender içine koyun ve çözülene kadar çekin.
Süzgeçle süzün ( Parçacıklı seviyorsanız süzmeyebilirsiniz.)
İhtiyaca göre su veya şeker ilave edebilirsiniz.
Taze nane ile servis edin..  Afiyet Olsun...

26 Mayıs 2017 Cuma

Çanakkale/Ayvacık/Mıhlı şelalesi

Balıkesir yolculuğumuzun ilk durağı olan Mıhlı Şelalesinden başlamak istedim anlatmaya. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı doğa harikası bir yer..Eğer siz de benim gibi deniz yerine şelalelerden, göllerden, buz gibi sulardan keyif alıyorsanız mutlaka uğrayın derim..

Suya adım atar atmaz sanki vücudunuza çiviler batıyor hissi oluşuyor o kadar soğuk, şu merdivende bir saat düşünmüşümdür bir adım daha atsam mı diye :) Ama  dayanamayıp bıraktım tabii kendimi ..
Üstelik şelale dediğine aldırmayın ufacık bir su akıntısıydı ama suyun soğukluğundan yaklaşmam mümkün bile olamadı maalesef, Yılın belirli dönemlerinde suyun azaldığını söylüyorlar biz de o dönemde oradaydık sanırım.. Büyük bir şelale hayaliyle gitsem de yine de çok güzeldi.. 


Gidecek olanlara bol keyifler diliyorum. Benim yerime de yüzün. Sevgiler:)

25 Mayıs 2017 Perşembe

Çörek otlu kurabiye

Malzemeler:
Bir paket tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket çörek otu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı

Malzemeleri yukarıdaki sıraya göre bir kaba koyuyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.  Sonrasında  kurabiye kalıplarıyla dilediğiniz şekle getirebilirsiniz.   Fırına sürmeden önce üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında "bunu sen mi yaptın?" ya da "hazır mı aldın?", sorularını cevaplamaya hazırız.
Deneyenlere afiyet olsun. 

24 Mayıs 2017 Çarşamba

Kalp Peçete Katlama


Ben deneme amaçlı desenli peçete kullandım, düz renklerde daha şık duracağına eminim.. Tutkulu kırmızı ile aşk dolu sofralarınız olsun..                                                                                               

Her kadının mutlaka kırmızı ruju olmalı diyenlerdenseniz

                                                                    Mac Russian Red

Bu ruju almaya her gittiğimde ya fondötenle ya rimelle çıkmışımdır mağazadan, sanırım mat yapısı nedeniyle arkadaşlarımın dudakları kurutuyor söylemlerinden dolayı öteleyip durmuştum.. Ama en sonunda denemeye karar verdim ve gerçekten vazgeçilmezim oldu diyebilirim. Eğer siz de benim gibi kırmızı ruj hastası iseniz şiddetle tavsiyemdir.