6 Haziran 2017 Salı

Girit Usulü Zeytinli Meze

      Malzemeler
1 Su bardağı kırma yeşil zeytin
200 Gr. İzmir tulum
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz
Defne Yaprağı
Bir tutam zencefil
1 çay kaş. yeni bahar
1 çay kaş. kekik
Bir tutam tarçın
Bir diş ezilmiş sarımsak
Halis muhlis zeytinyağı

 Yapılışı
Zeytinin çekirdeklerini  temizliyoruz. Tulum peynirimizi küp küp doğruyoruz. Orta boy bir kasede tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz.. Harmanlanan karışım servise hazır.. ( Servisten önce 1 gün beklemenizi tavsiye ediyorum ki böylece baharatlar iyice nüfuz etmiş oluyor, ortaya çıkan tat parmak ısırtacak kadar leziz.. Deneyenlere afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder