28 Mayıs 2017 Pazar

Şahin Deresi Kanyonu (Altınoluk)

Kaz dağları Milli parkı içinde bulunan Şahin deresi kanyonu gezip gördüğüm yerler içinde favorilerim arasında diyebilirim.. Buraya gelecekseniz sabah saatlerinde gelmenizi tavsiye ederim, çünkü kanyon geziniz sonrasında piknik yapmayı düşünüyorsanız iğne atacak yer bulamayabilirsiniz..




Etrafınız yüksek kayalıklarla çevrili yaklaşık 26 km uzunluğuna bir kanyon.. Onca taş yığının arasında Muhteşem çam ve kekik kokuları ciğerlerinizi doldururken kuşlar en güzel melodileriyle eşlik ediyor yolculuğunuza...Ağaçlarda oynaşan sincaplar,  sizi de çekiyor bu dünya'ya..
Etrafta gayet donanımlı gezen turistler gördüm.. Dizlikler. bileklikler, kocaman sırt  çantalarıyla nasıl gezdiklerine anlam veremediğim doğrudur .. benim bir kayadan diğerine geçişim bile 10 dakikamı almıştır..
 Kanyonu gezerken en önemli sorunumuz ayakkabı seçimi oldu... Ayağımdakiler keten ayakkabılar ve artık yoklar:) Kanyon sık kayalıklı olmasına rağmen yer yer dizlerinize kadar olan suların içinden geçmeniz gerekiyor.. Hala nasıl bir ayakkabı seçeceğime karar vermiş değilim, bu tarz bir ayakkabı olmayacağı kesin.. Suya dayanaklı olmadığı için paramparça oluyorlar..
Spor ayakkabı seçimi  kayalıklar için iyi fikir gibi gözükse de, kimse suya girmek istemez dimi!  En iyisi iki ayakkabı alıp gitmek.... Keyfiniz bol olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder