28 Mayıs 2017 Pazar

Çiğ Börek

Malzemeler;
1 Yumurta
1 tatlı kaşığı sirke ( hamurun kabarması için)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Kase yoğurt
1 Kabartma tozu
Tuz
Un (Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz)


Yapılışı:
Tüm malzemeleri güzelce yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra küçük toplara bölüp sırayla açıyoruz.. Hazırladığımız patatesli iç harçtan koyarak tavada kızartıyoruz... Çiğ börek aslında kıymalı yapılıyor, ama ramazan ayında olduğumuz için sahurda daha hafif olması için patatesli ya da peynirli yaparsanız, sindirim zorluğu çekmezsiniz. :) Tercih sizin..

Bu da her biri kalpli olan çiğ böreklerime yakışan şirin mi şirin kalp patatesim:) Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder