20 Temmuz 2017 Perşembe

Kolay İrmik Helvası

8 Kişilik
Şerbeti için
2 Su bardağı süt
2 Su bardağı toz şeker


Malzemeler
4 Yemek kaş. Tereyağ
2 Su bar. irmik
4 Yemek kaş. fıstık

Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker eriyene dek karıştırarak hazır olduğunda ateşten alıyoruz. Teflon tavada tereyağ ile fıstıkları renk değiştirinceye kadar kavurup, irmiği ekliyoruz karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.. İrmikte kavrulduğunda  şerbeti ekleyerek karıştırıyoruz ve şerbet iyice çektiğinde kapağını kapatıp dinlendiriyoruz... Hafif ılıkken servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :)


Ekşili Yaprak Sarma




Yarım kilo asma yaprağı
İç harcı için
1 Büyük kase pirinç
2 Ad. kuru soğan
2 Diş sarımsak
1 Ad. domates
1 tutam maydanoz
1 Yem. kaş. domates salçası
Yarım yem. kaş. biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
Pul biber, karabiber
1 Tatlı kaş. sumak
1 Yem.kaş. nar ekşisi
Zeytinyağı


Üzeri için
1 Ad. limon
1 Yem. kaş. nar ekşisi
1 tatlı kaş. tuz
1 Çay bar. zeytinyağı
Su

Yapılışı
Yapraklarımız tuzda basılmış ise öncelikle tuzundan arındırıyoruz. Pirinçleri yıkayalım. Domates kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim. Maydanozu incecik kıyalım. Tencereye yıkanmış pirinçleri alıp  üzerine sebzeleri ekliyoruz. Salça baharat yağıda ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Sarmaları dizeceğimiz tencereyi yağlayarak dibine bir yaprak seriyoruz.. Sardığımız dolm
alarımızı diziyoruz.. Sarma işi tamamlandığında üzerine limon dilimleyerek ben hafifte nar ekşisi gezdiriyorum ki bu bol ekşili sevenler için.. Sarmaların üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.. Afiyet olsun. :)